Privatlivspolitik

KB VIN'S PRIVATLIVSPOLITIK

KB Vin A/S er forpligtet til at beskytte sine kunders personlige oplysninger og vi tager vores ansvar for sikkerheden af vores kunders oplysninger meget alvorligt. Vi vil derfor være helt gennemsigtige angående de oplysninger, vi indsamler og hvad vi vil gøre med disse oplysninger.

Denne politik indeholder derfor følgende:

Hvilke persondata vi indsamler og behandler i forbindelse med dit forhold til os som kunde og/eller gennem din brug af vores website www.kbvin.com og onlinetjenester:

  • Hvor vi får dataene fra
  • Hvad vi foretager os med disse data
  • Hvordan vi opbevarer data
  • Hvem vi overfører/deler disse data med
  • Hvordan vi forholder os til dine databeskyttelsesrettigheder
  • Og hvordan vi overholder databeskyttelseslovene

Alle persondata indsamles og behandles i overensstemmelse med databeskyttelses-lovgivningen i Danmark og EU. 

DATAANSVARLIG

"KB Vin A/S" (i det følgende benævnt som "vi", "os", "vores" eller "KB Vin A/S") refererer i denne politik til KB Vin A/S hovedvirksomhed samt filialer eller andre enheder, som KB Vin A/S udøver ledelseskontrol med. KB Vin A/S er dataansvarlig for alle personoplysninger, der indsamles og anvendes om KB Vin A/S’s kunder i henhold til de til enhver tid gældende persondatabeskyttelsesregler i Danmark og EU.

 

HVILKE DATA VI INDSAMLER

Persondata betyder alle oplysninger vedrørende dig, som gør det muligt for os at identificere dig, f.eks. dit navn, kontaktoplysninger, leveringsadresser, betalingsoplysninger og oplysninger om din adgang til vores website.

Vi vil muligvis indsamle persondata fra dig, når du bestiller varer og/eller opretter brugerkonto hos os eller på anden måde benytter vores website og/eller app og andre websteder tilgængelige via vores websted og/eller app, deltager i en konkurrence eller afstemning eller når du kontakter os.

Vi vil især indsamle oplysninger i følgende kategorier:

a.    Navn, hjemmeadresse, e-mailadresse, telefonnummer, kredit-/betalingskort eller andre betalingsoplysninger til brug for din betaling samt evt. leveringsadresse

b.    Købshistorik, herunder oplysninger relateret til dine tidligere indkøb, såfremt du har valgt at anvende købshistorik via din brugerkonto

c.    Oplysninger, du evt. afgiver om dine og dine præferencer på din bruger-konto

d.    Oplysninger om din brug af vores website og/eller app

e.    De meddelelser, du udveksler med os eller direkte til os via e-mails, chat-tjeneste, telefonopkald og/eller sociale medier.

i.      Lokalitet, herunder din computers eller enheds geografiske lokalitet i realtid via GPS, Bluetooth og din IP-adresse, sammen med de populære hotspots og telefontårnes lokalitet, hvis du bruger lokalitetsbaserede funktioner og tænder Lokalitetstjenester-indstillinger på din enhed og computer.

 

HVAD VI EVT. BRUGER DINE PERSONDATA TIL

Dine data kan blive brugt til følgende formål:

a.    Tilvejebringelse af de produkter og tjenester, som du anmoder om: Vi bruger de oplysninger, du afgiver os, til at udføre de tjenester, du har bedt om i forbindelse med dine vinkøb, bestillinger eller for at besvare dine forespørgsler

b.    Kontakte dig i tilfælde af en leverancebrist, årgangsændring, bekræftelse eller annullering af en ordre: Vi sender dig meddelelser om de tjenester, du har bedt om og eventuelle ændringer af sådanne tjenester. Disse meddelelser er ikke lavet til markedsføringsformål og kan ikke vælges fra

c.     Verifikation/screening af kredit- eller andre betalingskort: Vi bruger dine betalingsoplysninger til at gennemføre dine købe og til regnskabsføring, fakturering og revision.

d.    Administrative eller juridiske formål: Vi bruger dine data til statistisk og markedsanalyse, systemtestning, kundeundersøgelser, vedligeholdelse og udvikling eller for at håndtere uenigheder eller krav

e.    Kundeservice/kommunikation: Vi bruger dine data til at forvalte vores forhold til dig som vores kunde og forbedre vores service og din oplevelse hos KB Vin A/S

f.    Tilbyde skræddersyede tjenester: Vi bruger dine data til at give oplysninger, som vi mener er af interesse for dig, før, under og efter dit køb eller kontakt med KB Vin A/S

g.      Marketing: Fra tid til anden kan vi kontakte dig med oplysninger om vintilbud, nyheder, kampagner, konkurrencer og/eller tilvalgsprodukter via e-kommunikation. Du vil kunne tilvælge eller fravælge at modtage sådanne meddelelser ved at angive dit valg i bestillings-forløbet eller på websitet. Ved hver e-kommunikation, som vi sender dig, vil du også have mulighed for at angive, at du ikke længere ønsker at modtage vores direkte markedsføringsmateriale ved at afmelde dig f.eks. vores nyhedsbrev.

Vi behandler kun dine persondata, hvor vi har et retsgrundlag til at gøre det. Retsgrundlaget vil afhænge af årsagerne til, at vi har indsamlet, og hvad vi skal bruge dine persondata til.

Vi beholder ikke dine data længere end nødvendigt for at opfylde det formål, de behandles for. For at afgøre den passende tilbageholdelsesperiode vurderer vi persondataenes mængde, art og følsomhed, de formål, som vi behandler dem med, og om vi kan nå disse formål på andre måder.

Vi skal også vurdere de perioder, for hvilke vi muligvis vil beholde persondata for at kunne opfylde vores juridiske forpligtelser eller for at behandle klager, forespørgsler og for at beskytte vores juridiske rettigheder i tilfælde af en tvist.

Når vi ikke længere har brug for dine persondata, vil vi slette dem. Vi vil også vurdere, om og hvordan vi med tiden kan minimere de persondata, vi bruger, og hvis vi kan anonymisere dine persondata, så de ikke længere kan forbindes med dig eller identificere dig, hvor vi i så fald kan bruge de oplysninger uden yderligere varsel til dig.

 

SIKKERHED

Vi følger strenge sikkerhedsprocedurer i opbevaring og offentliggørelse af dine persondata og for at beskytte dem mod uheldigt tab, ødelæggelse eller skade. De data, som du giver os, beskyttes ved hjælp af SSL-teknologi (Secure Socket Layer). SSL er branchens standardmetode til at kryptere personlige oplysninger og kreditkortoplysninger, så de kan overføres sikkert over internettet og det hele tages hånd om via sikker betalignsgateway.

Alle betalingsoplysninger sendes over SSL via en indrettet netværksinfrastruktur (Multiprotocol Label Switching, MPLS) og gemmes i overensstemmelse med Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS).

Vi vil muligvis videregive dine oplysninger til betroede tredjeparter med de formål, der er angivet i denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger. Vi kræver, at alle tredjeparter har passende tekniske og operationelle sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af dine personoplysninger i overensstemmelse med dansk og EU-lov om databeskyttelsesregler. 

 

INTERNATIONALE DATAOVERFØRSLER

KB Vin A/S driver virksomheder i Danmark og Sverige, begge beliggende i EU og underlagt EU-lovgivning om databeskyttelse. Vi bruger standardmidler i henhold til EU-lovgivningen til at legitimere dataoverførsler uden for EØS. 

 

Dine persondata kan deles med tredjeparter med de formål, der er beskrevet i denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger:

  1. Myndigheder, retshåndhævende organer, tilsynsmyndigheder
     
  2.  Kredit- og betalingskortvirksomheder, der letter dine betalinger til os og bekæmpelse af screening, som kan have brug for oplysninger om din betalingsmetode og bestilling for at behandle betaling eller sikre sikkerheden af din betalingstransaktion
     
  3. Juridiske og andre professionelle rådgivere, retsinstanser og retshåndhævende organer i de lande, vi opererer med, for at håndhæve vores juridiske rettigheder i forhold til vores kontrakt med dig
     
  4. Sociale medier: Du vil eventuelt kunne tilgå tredjeparters sociale medietjenester gennem vores website eller app, eller inden du kommer til vores websted eller app. Når du er tilmeldt med din sociale konto, indhenter vi de personlige oplysninger, som du vælger at dele med os gennem disse sociale medietjenester i henhold til deres indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger for at forbedre og tilpasse din brug af vores website eller app. Vi kan også bruge sociale medie-plugins på vores website/app. Som følge deraf bliver dine oplysninger delt med din sociale medieleverandør og eventuelt præsenteret på din sociale medieprofil til deling med andre i dit netværk. Der henvises til disse tredjepartsleverandører af sociale mediers politikker om beskyttelse af personlige oplysninger, hvis du vil lære mere om denne praksis.

 

Vi tager ekstra sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte børns personlige oplysninger og sikkerhed. Derfor må kunder under 18 år ikke åbne en KB Vin bruger-konto. Vi sletter enhver konto, der er oprettet af kunder under 18 år, så snart vi får kendskab til det.

Du har mulighed for at forblive logget ind på din KB Vin-konto ved at markere feltet "forbliv logget ind". Denne mulighed gælder kun for den computer/enhed og den browser, som du anvender, når du markerer afkrydsningsfeltet. Hvis ikke du ønsker at forblive logget ind på en bestemt browser, skal du blot logge ud af din KB Vin konto i den pågældende browser.

Når vores brug af dine persondata er baseret på dit samtykke, har du mulighed for at trække dit samtykke til vores behandling tilbage og slette dine persondata til enhver tid ved at klikke på knapperne "slet" i din bruger-konto.

Vi opbevarer dine personoplysninger og indkøbshistorik på din KB Vin bruger-konto, så længe du beholder kontoen. Vær opmærksom på, at generelle tilbageholdelsesperioder gælder for eventuelle persondata, vi indsamler for at indgå en kontrakt med dig eller for at udføre denne kontrakt, eller fordi vi har en juridisk forpligtelse til at behandle det. 

 

COOKIES OG SPORING

Www.kbvin.com bruger cookies for at gøre os i stand til at forbedre vores tjeneste til dig og for at levere visse funktioner, som eventuelt vil være nyttige for dig.

Cookies er små tekstfiler, der overføres til din computers harddisk gennem din webbrowser for at gøre det muligt for os at genkende din browser og hjælpe os med at spore besøgende på vores website. Derved får vi mulighed for bedre at forstå de produkter og tjenester, der vil være mest egnede til dig. En cookie indeholder dine kontaktoplysninger og oplysninger, der giver os mulighed for at identificere din computer, når du navigerer rundt på vores websted. Dette gør det muligt for os at hjælpe dig med at gennemføre din bestilling. De fleste webbrowsere accepterer automatisk cookies, men hvis du ønsker det, kan du ændre disse browserindstillinger ved at acceptere, afvise og slette cookies. "Hjælp"-delen på værktøjslinjen i de fleste browsere vil fortælle dig, hvordan du forhindrer din browser i at acceptere nye cookies, hvordan du kan få browseren til at give dig besked, når du modtager en ny cookie, eller hvordan du kan deaktivere cookies fuldstændigt. Hvis du vælger at ændre disse indstillinger, kan du opleve, at visse funktioner og egenskaber ikke virker, som de skal. De cookies, som vi anvender, registrerer ikke nogen oplysninger, der gemmes på din computer.

For yderligere oplysninger om cookies, og hvordan du kan stoppe cookies fra at blive installeret, kan du besøge: http://www.allaboutcookies.org.

Vi bruger tracking-software til at overvåge kundernes trafikmønstre og webstedsbrug for at hjælpe os med at udvikle webstedernes design og layout. Denne software gør det ikke muligt for os at indsamle nogen personlige passageroplysninger.

 

DATABESKYTTELSESOFFICER

Hvis du har spørgsmål om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger, bedes du kontakte os på mail@kbvin.com. 

Under visse omstændigheder har du ved lov ret til at:

·   Anmode om oplysninger om, hvorvidt vi holder personoplysninger om dig, og i bekræftende fald hvad disse oplysninger er, og hvorfor vi holder/bruger dem.   

·    Anmode om adgang til dine personoplysninger (almindeligvis kendt som en "anmodning om adgang til registrerede personer"). Dette giver dig mulighed for at modtage en kopi af de personoplysninger, vi holder om dig og for at kontrollere, at vi lovligt behandler det.

·    Anmode om korrektion af personoplysningerne, som vi har om dig. Dette giver dig mulighed for at få ufuldstændige eller unøjagtige oplysninger, vi holder om dig, rettet.

·    Anmode om sletning af dine personoplysninger. Dette giver dig mulighed for at bede os om at slette eller fjerne personoplysninger, hvor der ikke er nogen god grund til, at vi fortsætter med at behandle dem. Du har også ret til at bede os om at slette eller fjerne dine personoplysninger, hvor du har udøvet din ret til indsigelse mod forarbejdning (se nedenfor).

·    Gøre indsigelse imod behandling af dine personoplysninger, hvor vi er afhængige af en legitim interesse (eller af tredjemand), og der er noget ved din særlige situation, som gør dig i stand til at gøre indsigelse imod forarbejdning af disse grunde. Du har også ret til at gøre indsigelse, hvor vi behandler dine personoplysninger til direkte markedsføring.

·    Gøre indsigelse imod automatiseret beslutningstagning, herunder profilering, der ikke er underlagt nogen automatiseret beslutningstagning fra os ved at bruge dine personoplysninger eller profilering af dig.

·    Anmode om begrænsningen af behandlingen af dine personoplysninger. Dette giver dig mulighed for at bede os om at suspendere behandlingen af personoplysninger om dig, for eksempel hvis du vil have os til at fastslå deres nøjagtighed eller grunden til at behandle dem.

· Træk samtykke tilbage. Under de begrænsede omstændigheder, hvor du har givet dit samtykke til indsamling, behandling og overførsel af dine personoplysninger til et bestemt formål, har du ret til at trække dit samtykke tilbage for den pågældende behandling til enhver tid. Når vi har modtaget besked om, at du har trukket dit samtykke tilbage, behandler vi ikke længere dine oplysninger med de(t) formål, du oprindeligt accepterede, medmindre vi har et andet legitimt grundlag for at gøre det i lov.

Hvis du vil udøve nogen af disse rettigheder, bedes du sende en email til mail@kbvin.com.

Du behøver ikke at betale et gebyr for at få adgang til dine personoplysninger (eller at udøve nogen af de andre rettigheder). Vi kan dog opkræve et rimeligt gebyr, hvis din anmodning om adgang er klart ubegrundet eller overdreven. Alternativt kan vi nægte at overholde anmodningen under sådanne omstændigheder.

Vi vil muligvis anmode om specifikke oplysninger fra dig for at hjælpe os med at bekræfte din identitet og sikre din ret til at få adgang til oplysningerne (eller til at udøve nogle af dine andre rettigheder). Dette er en anden passende sikkerhedsforanstaltning for at sikre, at personoplysninger ikke bliver videregivet til nogen, der ikke har ret til at modtage dem.

 

ÆNDRINGER

Vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger kan ændres fra tid til anden, og eventuelle ændringer i erklæringen vil blive meddelt dig ved hjælp af en e-mail eller en meddelelse på vores hjemmeside.